התכנית לחקר החינוך האלטרנטיבי

אודות התכנית

האני מאמין שלנו 

בתכנית לחקר החינוך האלטרנטיבי אנחנו מאמינים/ות כי דווקא בתקופה שבה אלטרנטיבות חינוכיות חוגגות את הצלחתן, קיימת חשיבות גוברת והולכת בהיכרות והתמחות בשיטות חדשניות ומאתגרות אלו, כמו גם בבירור נקודות מפגש, הדיאלוג והחיבורים בין הגישות והפרקטיקות המתחרות. 

מסגרת הלימודים

הלימודים מתקיימים במסגרת ״קהילת חקר מגובשת״ ומשלבים בין חוויה, למידה תיאורטית, רכישת כלים מתודולוגיים, חשיפה לפרקטיקה בשדה אלטרנטיבי ופיתוח של פרויקט אישי של כל אחד/ת מהסטודנטים/ות. במהלך הלימודים, מתקיימים סיורים ומפגשים עם מסגרות ואנשי/נשות חינוך משדות חינוכיים ׳אלטרנטיביים׳. אפשרות ללימודים במסגרת של יום אחד בשבוע, במשך שנתיים.

אופי התכנית

התכנית היא בעלת אופי רב תחומי המשלב בין מדעי הרוח ומדעי החברה, תוך חשיפה והיכרות עיוניות ומעשיות עם מסגרות חינוכיות מאתגרות וחדשניות כמו חינוך פתוח/דמוקרטי, חינוך וולדורף, חינוך דיאלוגי, חינוך רב תרבותי, חינוך אקולוגי, חינוך ביתי ועוד. הלימודים בתכנית עשירים ורב גוניים, והם מזמינים אקטיביות, יצירתיות, דמיון, התבוננות עצמית ופיתוח אישי ומקצועי של הסטודנטים/ות. הסטודנטים/ות הינם/ן שותפים/ות מלאים/ות בתהליך הלמידה והעשייה בתכנית.